Search Members Help

╗ Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

 

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: Magellan GPS 320, need help with Magellan GPS 320< Next Oldest | Next Newest >
webfriar Offline
Navicacher




Group: Members
Posts: 2
Joined: May 2002
Posted: May 14 2002,1:16 pm QUOTE

hi there! can anyone help me? I tried uploading the new firmware to my GPS 320 but my pc hanged and the upload was not completed. Now I cannot power up my gps anymore. Is there a way to reload the firmware? I tried using the tricks for the MAP330 but it doesn't work with the 320...
Back to top
Profile PM 
GeoRockers Offline
Caching Maniac




Group: Members
Posts: 167
Joined: Feb. 2002
Posted: May 14 2002,4:20 pm QUOTE

I have a Mag315, not a Mag320... but they are in the same family.

The good news is the Mag315 will go into expert software upload mode by holding the NAV and GOTO keys while powering on.

This means your Mag320 should also behave in the same manner.

It should display "SOFTWARE UPLOAD MODE ACTIVE".

If you see it, you can continue on with the firmware update.


George

--------------
A 1/1 via the trail around the hill?
Nah... that's too easy! áLet's go up and over!
Why follow a trail when we can blaze our own? :p

We *make* mountains out of mole hills!
Back to top
Profile PM 
webfriar Offline
Navicacher




Group: Members
Posts: 2
Joined: May 2002
Posted: May 14 2002,7:44 pm QUOTE

Quote (GeoRockers @ May 14 2002,6:20 pm)
I have a Mag315, not a Mag320... but they are in the same family.

The good news is the Mag315 will go into expert software upload mode by holding the NAV and GOTO keys while powering on.

This means your Mag320 should also behave in the same manner.

It should display "SOFTWARE UPLOAD MODE ACTIVE".

If you see it, you can continue on with the firmware update.


George

Thanks. I tried the suggestion but when I press the GOTO and NAV keys while powering up all I get are screen flickers and then nothing... any other suggestion?
Back to top
Profile PM 
GeoRockers Offline
Caching Maniac




Group: Members
Posts: 167
Joined: Feb. 2002
Posted: May 14 2002,10:09 pm QUOTE

Quote
Thanks. I tried the suggestion but when I press the GOTO and NAV keys while powering up all I get are screen flickers and then nothing... any other suggestion?


Try MARK and GOTO, in case your unit had firmware before the 3.0 series.

If this doesn't work, then hope the firmware loading portion was previously loaded and the screen display portion wasn't.

Put it in the expert upload mode (although the screen won't display it), and try uploading the firmware.

The best result would be a functioning unit, otherwise, you're no worse off than you are now, and will need to call/e-mail Magellan customer service for repair (or possibly upgrade?).

Good Luck!

George

Edited by GeoRockers on --

--------------
A 1/1 via the trail around the hill?
Nah... that's too easy! áLet's go up and over!
Why follow a trail when we can blaze our own? :p

We *make* mountains out of mole hills!
Back to top
Profile PM 
3 replies since May 14 2002,1:16 pm < Next Oldest | Next Newest >

[ Track this topic :: Email this topic :: Print this topic ]

 
reply to topic new topic new poll

Quick Reply: Magellan GPS 320
iB Code Buttons
You are Posting as:
Guest
Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code